Populaire berichten

donderdag 26 september 2019

De foute redenering van Wouter van Oord (Victor Hooftman)



Jullie hebben hier hopelijk met veel interesse de serie van Wouter van Oord kunnen lezen over de Advaita, de cultuur van de goede herders en vingerwijzingen naar nondualiteit. Zijn stukken lezen goed en zijn boeiend. Is zijn continue aanval op de traditionele advaita terecht of niet? Nergens is de neo-advaita zo duidelijk aan het woord geweest als in deze blogs. Waarvoor veel dank vriend Wouter. Veel is waar maar of het klopt is domweg niet te bepalen!
De fout die Wouter van Oord maakt in zijn denken is dat hij zegt dat je niet kan weten dat er Bewustzijn is. Consciousness and awareness, daar spuugt hij op. Want het is er NIET. Het is het fabeltje dat de goeroe's van oudsher aan ons vertelde. Wij zijn gefopt, er is ons onder valse voorwendselen geld uit de zak geklopt. Er is namelijk NIET-IETS oftewel NIETS.
Maar Wouter: ALS JE NIET KAN WETEN OF ER ALLESOMVATTEND BEWUSTZIJN IS, HOE KAN JE DAN WEL WETEN DAT ER NIETS IS ?? IK ZAL HET JE VERTELLEN, DAT KAN JE NIET WETEN. TE STELLEN: ALLES IS BEWUSTZIJN IS NET ZO WAAR ALS 'ER IS NIETS'.
Desondanks hoop ik dat Wouter nog veel zal schrijven als de UG van de lage landen! Ons wakker schudden uit de droom kan hij als de beste. Hij houdt ons scherp en levend.

Geen opmerkingen: