Populaire berichten

woensdag 11 september 2019

De cultuur van de goede herders. Deel 11. (Wouter van Oord)


Bewustzijn is een gedroomde realiteit. Daar speelt alle drama zich schijnbaar af. Het is niet echt. Alle figuranten zijn droomstof, inclusief de eigen existentie. s'Ochtends bij het wakker worden is er geen entiteit die gewaar wordt van wat gebeurt. De persoon die meent te ontwaken is de illusie dat een iets of iemand wakker wordt. Het is een illusie voor niemand. Ook de slaap speelt zich schijnbaar af in en als Bewustzijn, als gedroomde realiteit.
Er is niets in of voorbij de diepe slaap. Wat Turiya genoemd wordt is een onkenbare abstractie. Alles wat er IS is niet-iets. No-thing.
(Wat natuurlijk ook een abstractie is).
Diepe slaap is net als zitten in een stoel. Er zit niemand in. Diepe slaap is niet-iets. Net zoals niets 'iets' is. Veel goeros verwijzen naar de diepe slaap als verwijlen in het wezenlijke.
Turiya als het diepste stratum van Zijn. De christenen noemen het: 'De schuilplaats van de Allerhoogste.' De wieg van Alles en Niets. Bla bla bla! Werkelijk echter kent geen staten van Zijn. Het schijnbare Gewaarzijn is niet echt. En er is ook geen transcendentie. Alleen in de droom.
(wordt vervolgd).

Wouter van Oord.

Geen opmerkingen: