Populaire berichten

maandag 16 september 2019

De cultuur van de goede herders. Deel 21. (Wouter van Oord)


Sailor Bob Adamson is een directe offspring van Nisargadatta Maharaj. Zijn boodschap is helder en direct. Het wijst uitsluitend naar de herkenning van 'Helder aanwezig Gewaarzijn'. Het is de uitnodiging tot het einde van de zoektocht. "Als de zoektocht eindigt ontvouwt zich alles moeiteloos op natuurlijke wijze." zegt Bob. Zijn directe manier van verwijzen naar het eigen 'bewuste aanwezig zijn' is zeldzaam binnen de Advaita teaching. De uitnodiging om de natuurlijke staat te herkennen als je onmiddellijke zo zijn en 'to shine as pure intelligence' is wars van Indiase nomenclatuur.
Hij recommandeert de zoekende om te verwijlen als de onmiddellijkheid van DAT! No-Thing! Hijzelf demonstreert dit 24/7 lmet zijn heldere oogopslag. Volgens Bob is het primaire ' ik ben' niet de echte realiteit. De waarachtige realiteit is No-Thing. Waarover niets gezegd kan worden. Zonder de gedachte 'ik ben' is er alleen maar DAT. Een levendigheid.
Een uit-zichzelf-schijnen. Wanneer je ziet dat DAT is wat je bent - ontvouwt dit zichzelf als vreugde zonder oorzaak. Het is de vreugde die jou nooit verlaten heeft omdat je DAT bent!
Advaita a la carte!
(wordt vervolgd).

Wouter van Oord.

Geen opmerkingen: