Populaire berichten

maandag 16 september 2019

De cultuur van de goede herders. Deel 20. (Wouter van Oord)W.L. Poonja was een leerling van Ramana Maharshi. Zijn communicatie was simpel en direct. Zonder veel omhaal van woorden. Daarom was hij zo geliefd bij zijn gehoor.
Hij was een beminnelijke man en soepel in de omgang en hij zat vol humor. Satsang met hem was altijd een feest. Mooiji was ook zijn discipel. Dat is terug te zien in diens satsangs. Poonjaji bracht advaita dichter bij de mensen.
Zijn motto was: "Wake up and roar!" Wordt wakker en brul! Zijn Advaita Light werd werd gretig gedronken. Het was vooral zijn charmante met humor doorspekte communucatie die de harten opende.
Het is juist die humor die nog wel eens ontbreekt in Advaita satsangs. Bij Ramesh Balsekar bijvoorbeeld. En bij Wolter Keers. Wolter zat er altijd bij als een dooie. Hij zag er in zijn laatste jaren uit als een bos dood hout. Zijn woorden echter waren prachtig en daar is niets op af te dingen. Advaita pur sang. Humor is wel ruim aanwezig in satsang met Hans Laurentius. Een goeroe in Australië, Sailor Bob Adamson is ook heel interessant. Hij is een echte dude! Zijn conmunicatie is recht door zee en simpel. "What's wrong with right now, unless you think about it?!" is zijn bekendste boek, en zeer lezenswaard!
(wordt vervolgd).

Wouter van Oord.

Geen opmerkingen: