Populaire berichten

dinsdag 24 september 2019

De cultuur van de goede herders. Deel 52 van 100. (Wouter van Oord)


Bewustzijn gaat niet vooraf aan 'iets', noch verschijnt er 'iets' in. Bewustzijn is geen container of beschikbaarheid voor inhoud. Bewustzijn is de neurologische cocon van de persoonlijke droom. Een energetische activiteit in de hersenschors. Bewustzijn wordt ten onrechte kennendheid genoemd. Bewustzijn is blind. Nulliteit. Pure onwetende Intelligentie.
A
lle spirituele tradities zijn droom. Verlichting en Bevrijding bestaan niet. Het Onmiddellijke is alles wat er is, en tevens niets. Niemand kan dat begrijpen. Het is geen 'ervaring'. Ervaren is de droom van de hersenen. Alles wat we zijn is Dat. Meer niet. De hersenen zijn perron Nul.
Het nulpunt. Leegte. Openheid zo je wilt. Ook het woord Beschikbaarheid is toepasselijk.
Maar al deze labels zijn ook de droom. Niets bestaat echt. Niets kan worden gekend. Dat is geen nihilisme. Niemand wordt er depressief van. Het is vrijheid, voor niemand.
Alles is verhaal. Er is geen geschiedenis van iets. Er is geen wereld en mensheid. Dat zijn allemaal plaatjes. Aaneengeregen beelden als in een film. Dat is wat bewustzijn is. Alles is simulatie. Bewustzijn kan zichzelf niet zien.
Er IS niets te zien. Er zit geen verhaal achter het verhaal. Wat ik perron Nul noem is wat IS.
Het Onmiddellijke. Vanaf dat perron gaat nergens iets naartoe! Perron Nul is wat je bent.
Oneindig Niets en Alles. Dat is Liefde.
(wordt vervolgd).

Wouter van Oord.

Geen opmerkingen: