Populaire berichten

woensdag 21 oktober 2020

Het lied van de vrijheid (Wouter van Oord)


 

Het lied van de vrijheid.


Er is absoluut niets te begrijpen. Wat verschijnt is wat er moeiteloos is. Meer niet. Wat je bent en niet bent is niet verschillend van wat lijkt te  verschijnen. Er is geen afstand  tussen de ogen en het schijnbare uitzicht. Ooglidfilms zijn wat geen vertaling behoeft. Noem het hoe je wil. Universum of cosmos.  Geen naam past als een fluwelen handschoen of als het schoentje van Assepoester. Geen water dus ook  geen maan! De hand die vindt en doet zijn gewoon het soepele leven dat stroomt als de liefde om te zijn. Het lotus paradijs, niet op aarde, noch in de hemel, maar op het puntje van de tong, smakend naar de nectar van onsterfelijkheid. 

Deze wonderlijke tijdloze levensdroom die van niemand is en simultaan alles is wat het hart begeert is de alchemische bruiloft die wordt gezocht!  Het vrije huwelijk van hemel en hel. Het hert en de waterstromen dansend op de toverfluit van Mozart.  Shiva shakti  in zijn roze Cadillac Eldorado met 150 mijl per uur flitsend als een bliksemschicht aan de hemelsnelweg.

God op LSD! 

De blanke, de neger, de eskimo, de Chinees en de Papua in één cocktail vervloeid en nooit ergens buitenstaand. Tolle's droom van een nieuwe aarde is gekkigheid vergeleken bij de droom van afgescheidenheid. Beide zijn een droom in de plakboeken van 'Ik ben'.  Een sprookje van een buitenstaander op weg naar nergens die de klok hoort luiden in het  tijdloze onmiddellijke. Nulliteit van het brein. Wat niets minder is dan onverdund niet-iets.  Net als de buurvrouw en je meest favoriete lievelings dier. Allemaal gewoon gratis en voor niets present in het poppenspel dat het alledaagse is. De verassing die onkenbaar onbeduidend de realiteit schildert in duizend kleuren en geuren.

De natuurlijke realiteit die zichzelf niet zoekt en zonder begin en einde dobbert als de eendjes op een meer de avondzon. 


Wouter van Oord

Geen opmerkingen: