Populaire berichten

dinsdag 13 januari 2015

Bij schoonmoeder.

Schoonmoeder bezocht. Het was gezellig. Kan er niets minder van maken. Grapjes en veel halve gesprekken. Moeilijk na te vertellen. Even bij mevrouw Geurts op de kamer. Ze is ziek en ligt aan het infuus voor het vocht, ze ziet me graag. Ze is heel katholiek en heeft een rozenkrans in haar hand. Ze vertelt gezellig. Of ze ooit nog gaat eten weet ze niet, het smaakt niet meer.

Hetty had in het kader van opruimen van het huis een speeldoosje voor haar meegenomen met daarop de Sint-Pieter afgebeeld. Prachtig vond ze het. Ze wees aan waar ze gestaan had en vertelde over haar hoogtepunt in haar leven, daar op dat plein, een hand van de paus. Het doosje speelde en zou dienen voor haar rozenkranzen. Een schot in de doos hoorde ik de verzorgers vertellen.

Moeders was vrolijk en wilde opstaan uit de rolstoel. En zowaar hebben we een stukje gelopen. Normaal verplaatst zij zich door een trappelbeweging met de voeten te maken waardoor ze met haar rolstoel van huisje naar huisje kan rijden. Ze rijdt zich wel eens vast want terugrijden lukt niet.

Tussendoor onderhielden wij ons met de andere bewoners. 'Wat heeft u een leuk baardje' zei er één. De ander wilde een afspraak maken voor de volgende dag. En Truus wilde met me wandelen. Kort om, het was weer aangenaam vertoeven op  Zilverlinde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten