Populaire berichten

donderdag 22 maart 2012

Week 13: Douwe TiemersmaMaart
maandag 26

Als je meegaat in de wereld van scheidingen, kom je in de wereld van leed. (Scheidingen betekent geconditioneerd zijn waardoor je een beperkt bestaan leidt zonder vrijheid, pas als je conditioneringen wegvallen komt er iets van vrijheid, vh)

Maart
dinsdag 27

Op het niveau van ik gaat absolute vrijheid ten koste van anderen. (Want jouw vrijheid gaat ten koste van anderen, pas als je innerlijke vrijheid vindt ben je echt vrij en gaat het ten koste van niemand, vh)

Maart
woensdag 28

Als er een notie is van absolute vrijheid is dat authentiek. (Dat aanvoelen dat er vrijheid bestaat, dat heeft bijna iedereen, en dat is waar, er is vrijheid, we zoeken het alleen op de verkeerde plaats en met de verkeerde methode, maar het gevoel dat we weten dat er zoiets is als vrijheid, is echt, vh)

Vanavond Satsang door Douwe Tiemersma, 20.00 uur, Fluwelensingel 53 in Gouda!!

Maart
donderdag 29

Het Ik Zelf sterft niet, alleen op het niveau van het ik gebeurt dat. (Het Zelf, Bewustzijn, de Openheid, de Leegte, is onsterfelijk, alleen het lichaam kan sterven, vh)

Maart
vrijdag 30

Het leven leeft zichzelf.(Je hoeft er niets voor te doen, er is niets te doen, het gebeurt gewoon, het leven leeft zichzelf, vh)

Maart/April
zaterdag/zondag
31/1

Je bent de hele natuur, de hele schepping. (Je bent alles wat er is, er is geen jij versus het andere, of de ander, dat noemen we non-dualiteit, dat noemen Advaita, geen twee, vh)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten