Populaire berichten

donderdag 22 november 2018

Probeer iets te creëren en anderen te helpen.

Etty Hillesum in haar dagboek (4 augustus 1941) verwijt zichzelf teveel te lezen en te weinig zelf te schrijven. Luiheid door alleen dingen tot je nemen. Nu zie ik dat ook om me heen. Mensen kijken series op Netflix en TV, ze scrollen eindeloos door op Facebook en Instagram. Maar zelf ook iets maken is veel bevredigender.
En dan niet kijken naar commentaar of naar likes. Scheppen en geven doe je voor jezelf. Al denken

Zo meteen moeder ophalen vanuit Schiehoven en meenemen naar haar eigen huis. Al is het maar voor even. Je geeft haar even een thuis gevoel. Alsof alles weer goed is. Nee, het komt nooit meer goed maar dat gevoel drukken we even naar de achtergrond. Even toastjes met salade, een kopje thee met chocola. Dagboeken aanhoren waarin staat hoe dol mijn vader op haar was in 1949, kijken naar de herhaling van Pauw, het drukt de realiteit even weg. En die is dat ze weer terug moet, en niet kan overzien of ze daar na het eten haar kamer wel kan vinden. En dat baart haar zo tegen vieren grote zorgen.

Maar afgelopen zondag was haar zus Jannie hier, met haar man Piet. Tante Jannie en Oom Piet. En dat was toch echt wel heel leuk! En vandaag een kaart van haar schoonzus uit Kolom en haar nichtje Arnja. Erg fijn. Mooi als mensen meeleven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten