Populaire berichten

donderdag 22 november 2018

Op de radio en Marco Kroon

Morgen op de radio met Hans Gijswijt. 3 uur reggae en praten over reggae. Vanaf 11.00 uur (luisteren? https://www.wijkcentrumdeerker.nl/radio/)
En als ik terugkom van de Camino in de zomer waarschijnlijk een vast programma met spirituele muziek van alle over the world. Met natuurlijk de uitleg over de muziek en welke inzichten ze trachten over te brengen.
Wat een leuke vooruitzichten.
Kies je hiervoor? Kies je voor het lopen van een Camino startend in april? Ik geloof dat niet. Het overkomt je gewoon. En in dit geval leuke dingen.
Vandaag geluisterd met moeder naar de herhaling van Pauw naar Majoor Marco Kroon, een oorlogsheld. Hij raakte verstrikt in een situatie waarin hij verkracht werd en waar hij wraak nam later door de man dood te schieten zodanig dat die niet meer herkenbaar was en zijn edele delen miste (waar hij toch niet veel meer aan had natuurlijk, maar dat terzijde). Wat een kerel. Maar heeft Marco ooit gekozen voor dit drama? Nee, niet op deze manier natuurlijk. Hoe het precies in elkaar zit zullen we nooit tot in detail weten. Maar wel dat hij geen keus had. Het gebeurde. In feite is hij zo onschuldig als een lam. Maar volgens dezelfde redenering ook geen held. Als voelt het voor mij wel zo.

Geen opmerkingen: