Populaire berichten

woensdag 16 mei 2012

Your own impact!


Your Own Impact

1 juli tussen 10.00 en 18.00 uur


Your Own Impact is een gratis evenement met als thema ‘duurzaamheid in verbinding met jezelf’. Het heeft als doel je bewuster te laten kijken naar duurzaamheid in relatie tot jezelf en in harmonie met je omgeving. Welke ruimte heb jij om duurzaam, voldoende waarde toe te voegen? Aan jezelf, je eigen leefomgeving en die van de maatschappij, en hoe doe je dat dan?
Bezoekers, organisaties en specialisten (op het gebied van duurzame energie, milieu en voeding) inspireren elkaar om intenser en wellicht anders naar hun eigen impact te gaan kijken. Ze reiken concrete methodes aan om duurzaamheid in je eigen leven en leefomgeving toe te passen. Centrum Djoj stelt voor dit evenement het gehele pand (8 zalen en diverse sessieruimtes) beschikbaar.

Het evenement kent vier themasecties. Het gebouw is daarom opgesplitst in vier verschillende secties. In deze secties zijn: lezingen, workshops, presentaties en stands waar bezoekers ervaringen opdoen en informatie kunnen vergaren en uitwisselen.

1 - Duurzame energie
Wat is duurzame energie nu precies, welke vormen worden al toegepast en welke vormen zijn in ontwikkeling? Welke hiervan kun jij nu en in de nabije toekomst daadwerkelijk toepassen?

2 - Duurzaam milieu
Hoe transformeren wij Nederland van het vuilste land in Europa naar het schoonste land in Europa? Wat kunnen industrie en consumenten verbeteren aan het buitenmilieu en wat aan het binnenmilieu?

3 - Duurzame voeding
Wat is duurzame voeding en de omgang ermee? Hoe introduceren we duurzame voeding in onze maatschappij en directe leefomgeving? Wat is er allemaal al en wat kunnen we verwachten? Wat kan jij NU doen? Verschillende partijen, waaronder de Vegetariërsbond en Nederlandse Vereniging voor Veganisme laten zien hoe je duurzaam om kunt gaan met voeding. Er zijn leuke stands waar je kunt ervaren en proeven hoe je zelf duurzaam met voeding kunt omgaan.

4 - Wereldcafé
Share your own Impact
Het centrale forum waarbinnen kennis, ideeën en inzichten over duurzaamheid worden gedeeld en in dialoog aangescherpt. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen!

5 - Earth Healing
In verbinding met de aarde
De dag wordt afgesloten met een passend ritueel waarbij we in plaats van te nemen van de aarde, eens iets teruggeven aan de aarde.

Centrum Djoj organiseert dit evenement in samenwerking
met verschillende organisaties die hiervoor hun netwerk ter
beschikking stellen waaronder:

• Vegetariërs Bond
• Nederlandse Vereniging voor Veganisme
• Partij voor Mens en Spirit
• Plenty Food


Centrum Djoj is centraal gelegen in Rotterdam Hilligersberg, Antony Duyklaan 5-7,3051 HA en staat er om bekend ideaal bereikbaar te zijn met het openbaar vervoer. We zijn onder andere bereikbaar via openbare verbindingen (zie Route OV) welke allen op slechts 5 minuten loopafstand liggen.

Geen opmerkingen: