Populaire berichten

vrijdag 6 maart 2020

Recensie van Victor Hooftman van het boek Goedemorgen! Geschreven door Charles Ruiter



Goedemorgen! Dit is niet mijn wens aan u in dit geval maar de titel van het boek van Charles Ruiters. Met ‘Wat gaat jouw dag bijzonder maken?’ als ondertitel. Uitgegeven door Bullseye publicing en 143 pagina’s dik.

Het boek valt in de categorie zelfhulp boeken maar wel vanuit een net wat andere hoek geschreven dan veel andere boeken van dit genre. Namelijk vanuit een non-dualistisch perspectief geschreven. De ego gerichtheid wordt onder de loep genomen met het oog op de relaties die we aangaan. Hoe kan je vanuit je ego een echte relatie onderhouden, kan dat eigenlijk wel? Charles spaart zichzelf niet en gaat ook uitgebreid in op zijn eigen relaties met zijn vrouw en kinderen, en wat hij daarin allemaal voor fouten maakt.

Kan dat beter, kunnen we misschien ook liefdevol communiceren? Dit onderzoekt hij in dit boek. Dit is leuk voor de non-dualisten en Advaitisten onder ons. In het kader van de Advaita en non-dualiteit wordt regelmatig de vraag gesteld wat Advaita en Non-dualisme zouden kunnen betekenen in het dagelijkse leven.

We lezen boeken over Advaita, we luisteren naar leraren, gaan naar satsangs, mediteren maar dan? Kan dat ook leiden tot een andere leven, tot een aardigere begripsvolle persoon? Sommige zullen zeggen, dat is niet van belang, richt je op jezelf, op de waarheid binnen in je en kijk maar of er wat gebeurt, de uitkomst is niet relevant. Maar andere vinden dat zolang ze door het duale moeras strompelen ze óók een ander mens willen worden. Waarin andere met volledige aandacht benaderd worden, waarin vooroordelen verdwijnen, waaruit mensen zonder een geconditioneerd vooroordeel bekeken worden.

Betekent de non-duale levenshouding iets voor ons werk? Moeten we ons vervelende geestdodende werk blijven doen alleen voor het geld of niet, en hoe kunnen we dit veranderen?

Op dit soort thema’s gaat het boek in. En dat doet het aardig, het neemt je mee in de zoektocht van de schrijver, en veel vragen worden gesteld om over na te denken. Het boek is vlot geschreven en 
inspireert.

19,95 euro
ISBN: 9789491920745

Bestellen? Klik hier.

Victor Hooftman



Geen opmerkingen: