Populaire berichten

donderdag 17 augustus 2017

Leven als niemand (Wouter van Oord)

Leven als niemand is gewoon spel van kleuren. Een film van licht die als een draperie in leegte hangt en zelfs nog geen ogenblik duurt. Een moment heeft duur,  met een begin, een midden en een einde, maar de verschijnings vorm heeft niets van dit alles. Als het 'zelf' wegvalt, wordt 'DIT' gezien als alles-wat-is, een wonderlijk hologram gedragen door liefde. Straten, mensen, velden, wegen en heuvels worden gezien voor wat ze zijn, zonder substantie en duur,  als leegte en volte simultaan. Gewoon spontaan vanzelf oprijzend uit niets. Het is alles Gewaarzijn zonder centrum en omtrek, het is overal en Alles en tevens niet-iets. Lichtzinnigheid van Bevrijding voor niemand. Vrijheid zonder de last een 'persoon' te zijn die schijnbaar keuzes maakt en bezorgd is over konsekwenties van beslissingen.
Een naadloze verademing zonder afgescheidenheid met niemand om iets te doen of laten. Zien van nondualiteit is Zien zonder enige dramatische kwaliteit en voorstelling.
Er is niets en niemand en toch is er onmiskenbaar iets gaande. Dat is de paradox. Elk ogenblik is nieuw. Niet herhaalbaar en fris. Het is tijd-loos,
onsterfelijk en zonder eigenschappen,
zelfs niet de eigenschappen om zonder eigenschappen te zijn. Het is 'DIT', het Ene zonder tweede, volstrekt en totaal onkenbaar en zwanger van eindeloos potentieel......voor niemand.

W.v.O.

Geen opmerkingen: