Populaire berichten

zaterdag 13 oktober 2012

Aanvraag vergunning plaatsen schuilhokjes


Statusupdate 20 december 2012

Vergunningsaanvraag is afgewezen. We zijn in beroep gegaan. Mooie houten hokjes geplaatst in afwachting van het beroep wat in januari plaatsvindt. Samen met de stichting zwerfkatten. Veel media aandacht. Oa van het AD die twee stukken publiceerde en de Havenloods op de voorpagina.

Petitie gestart over de zwerfkatten, inmiddels bijna 500 handtekeningen.

Gisteren zijn de hokjes weggehaald zonder melding. We hebben aangifte gedaan van diefstal. Vandaag bleek gemeentewerken ze te hebben meegenomen en opgeslagen.

Vandaag kartonnen in plastic verpakte noodhokjes geplaatst. Morgen de rest.

Statusupdate 7 november 2012

Het ging over zwerfkatten maar het wordt nu ook een amusant verhaal over de ambtelijke cultuur in een deelgemeente. De deelgemeente die er gekomen om dichtbij de burger te staan. Om schuilhokjes in de Heemtuin van Ommoord Rotterdam terug te mogen plaatsen was een vergunning nodig. Want anders kunnen de schuilhokje weggehaald worden op grond van de APV 2.1.9. En dat was aangekondigd en daarom waren de hokjes door ons tijdelijk opgeslagen. Hierna braaf een vergunning aangevraagd samen met de Partij voor de Dieren.

In overleg met de betreffende amgtenaar. Gesteund door vele dierenclubs en individuen uit Ommoord. De mevrouw die ik nu hierover wilde spreken was er deze middag niet, bij doorvragen bleek ze op vakantie tie zijn. Een andere mevrouw kon de vergunningsaanvraag niet lokaliseren. De volgende mevrouw zocht het uit en vond de vergunning. Op de afdeling vergunningen. Daar aangekomen, deze keer in persoon, vertelde weer eenmmevrouw mij, werken er ook mannen op de deelgemeente?, mij dat er een formulier moest worden ingevuld want anders kon de aanvraag niet doorgestuurd worden aan de verschillende diensten zoals het wijkteam en de brandweer. Jawel, we hebben het over kleine schuilhokjes voor katten in een zeiknat parkje.

De aardige mevrouw van vergunningen wilde mij helpen en kwam met een aanvraagformulier aan, het aanvragen van een evenementen vergunnig. Ze waarschuwde mij dat niet alle vragen zinvol leken. En dat was ook zo. Met hoeveel mensen wij aan het evenement gingen deelnemen? Ik schreef braaf, 10 katten en 3 mensen. En nog veel van dat soort vragen.

Leuker werd het toen ik las dat voor evenementen van de categorie 0, zeer kleinschalig, alleen een meldingsplicht nodig was, een kennisgeving? Wel interessante informatie in deze. Tenslotte, het is nu gemeld, dus we kunnen op 15 november gewoon beginnen met plaatsen juridisch gezien. Als de informatie klopt heet dat. We zullen nog even afwachten maar dan zullen we toch onzichtbaar maar vast beginnen met plaatsen. Het wordt koud en nat

Morgen 18 oktober komt WNL filmen in de Heemtuin. Wat leuk voor de kattenvrouwtjes en wat goed voor de katten.  Want er komt nu toch wel licht aan het einde van de tunnel. De uitzending is morgenochtend (19 oktober) tussen 7 en 9 of de week erop als ze teveel materiaal hebben. Wij, de katten, de kattenvrouwtjes (echt een geuzennaam maken wij ervan) en ik staan er weer goed op. Kijken dus.
Kan ook via deze link: www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1298723

Inmiddels heeft de Telegraaf ook een klein interview met mij hierover geplaatst. Verder vandaag 16 oktober:

Zie hier het item van Rijnmond nieuws .www.rijnmond.nl/nieuws/15-10-2012/kattenvrouwtjes-actie

Zo zal die worden:


 Victor Hooftman
Teunisbloem 9
 3068 ** Rotterdam
 T  06 37 422 ***

Dossiernummer: D16171

Onderwerp: kattenhokjes, aanvraag vergunning


Geachte dagelijks bestuur van de deelgemeente Alexander Rotterdam,

Hierbij vragen wij u een vergunning om in de komende en volgende winters 10 kattenhokjes in de Heemtuin in Ommoord neer te zetten in de periode van 16 november tot 30 april.

Deze hokjes dienen ter bescherming tegen winterse kou, regen, hagel en sneeuw. Het zijn mooie handgemaakte hokjes van hoogwaardige kwaliteit, gemaakt door vrijwilligers. De kastjes detoneren niet met hun omgeving en zullen zorgvuldig geplaatst worden op plekken die voor de gemiddelde voorbijganger niet te zien zijn. We zijn bereid om in overleg te treden, nadat de vergunning is verleend, met de vrijwilligers van de Heemtuin, om te kijken waar ze het beste kunnen komen te staan. Gaarne ontvangen wij dan van u de naam van de coördinator van de vrijwilligers zodat wij met hen in contact kunnen treden.

Afgelopen jaar hebben deze hokjes er voor gezorgd dat de katten de winter met nachtelijke kou van minus 15 graden Celsius konden overleven. Ik maak u er op attent dat het plaatsen van hokjes niet ongebruikelijk is. In België bijvoorbeeld, is dit zelf een verplichte taak van de lokale overheid.

De vrijwilligers die de katten hier eten geven zorgen er gezamenlijk voor dat het zwerfkattenbestand in Ommoord al jaren gelijk blijft. Zij zorgen er ook voor dat nieuwe katten via de stichting Zwerfkatten gesteriliseerd of gecastreerd worden. Als zij niet meer in staat zijn de katten de goede verzorging te geven zullen zij hun taak van geboorteregulering neer moeten leggen met als gevolg dat het zwerfkattenbestand in een aantal jaren fors zal toenemen. Voordat de vrijwilligers deze taken op zich namen waren er in dit gebied zo’n 50 zwerfkatten. Deze groep vrijwilligers is hier al tientallen jaren aan het werk en heeft nog nooit tegenwerking ervaren, tot nu.

Ook zijn wij bang dat als er geen mooie hokken geplaatst worden er in de winter lelijke noodhokken, kartonnen dozen ed geplaatst gaan worden die u dan weer weg zult moeten halen. We komen daarmee in een verkeerde spiraal terecht.


Deze aanvraag heeft de steun van vele organisaties, vrijwilligers en sympathisanten, te weten de kattenvrouwtjes Diena Lagendijk, Lucy Dagevos en Paula, de bewoners uit Ommoord Hetty Römers, Onno Cogenbach, Petra Frijling, Erma Cogenbach, Anita Troost, Rita Vogelenzang, Peter Futselaar, en vele mensen buiten Ommoord, en de organisaties Partij voor de Dieren Rotterdam, Bite Back, stichting Zwerfkatten Rijnmond, de Dierenbescherming Rijnmond en Kattenbescherming Nederland.

Wij zijn ervan overtuigd dat de tegenstanders van de kattenhokjes, eigenlijk alleen de vrijwilligers van de Heemtuin, een zeer kleine minderheid vormen in Ommoord.

Wij zijn op de hoogte van de wettelijke reactietermijnen maar verzoeken u voor half november een besluit te nemen omdat de winter vroeg in kan vallen en we klaar willen zijn voor de echte kou.

Met vriendelijke groeten,

Victor Hooftman

Marit de Waard
Voorzitter Partij voor de Dieren  Afdeling Rotterdam

Geen opmerkingen: