Populaire berichten

zondag 2 mei 2010

AccepterenRegen in Venetië. Als je accepteert dat het regent kan het ook mooi worden. Hoe zit het met accepteren?

Nee, je groeit niet omdat je je creditcard blokkeert. Maar ook niet bij het niet blokkeren. Het is in feite irrelevant maar wel handig. Eigenlijk een heel oude discussie. 2500 jaar geleden besloot de Boeddha dat het toch wel handig was om te eten (hij was toen asceet) omdat hij niet goed meer kon lopen en bijna verdronk. In feite moet het leven zich zelf leven zonder dat jij, het hogere zelf, zich er te veel mee bemoeit.

Hoofdpijn hebben is lastig op het niveau van het lichaam, op dat niveau is het wel belangrijk, maar op het hogere niveau, het Zelf, het bewustzijn, is het van geen belang. Maar waarom het minder belangrijke lichaam laten lijden als het in feite niet uitmaakt?

Iets aanvaarden in alle gemoedsrust wil niet zeggen dat je er niets aan mag doen. Ik maak me niet kwaad omdat ik hoofdpijn heb maar neem wel een pil is dus prima.

Er zijn meerdere niveaus. Je kan iets aanvaarden op een hoger geestelijk niveau maar op praktisch persoonlijk niveau gewoon (onthecht!) blijven handelen. Kortom: er is geen reden om je creditcard niet te blokkeren. Daar groei je spiritueel niet echt van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten