Populaire berichten

zaterdag 10 april 2010

Dierenrechten

De weg van de Advaita leidt tot oneindige eenvoud. Het eenvoudig maken van je leven leidt tot overzicht, ruimte en ontspanning. Gecompliceerdheid leidt tot denken en piekeren, tot slapeloosheid en onrust. Is een eenvoudig leven voor iedereen bereikbaar? Het antwoord is ja maar het gebeurt zelden.

Kennelijk moeten we druk zijn, veel aan ons hoofd hebben. We moeten carriere maken, dieren en mensen van de ondergang redden, actievoeren en flyeren, een huis kopen, in sport uitblinken of op zijn minst beoefenen, kinderen opvoeden en die heel veel meegeven. Zonder te weten dat we ook ons fouten aan hen meegeven. We zijn net mieren. Druk, druk, druk. Worden we hier gelukkig van?Lossen we ooit een probleem op zonder een nieuw probleem te creëren? Nee.

Op het vlak van dierenrechten geldt dat die er komen dankzij bewustwording in de geest van grote groepen mensen, niet andersom. Daar is de weg van de PvdD een goede, veel publiciteit genereren, veel artikelen, veel discussie. Maar ook harde acties van dierenrecht actiegroepen hebben dat effect. Alleen het zal nooit op korte termijn zijn. De weg van de bewustwording is de enige maar die kan op vele manieren plaatsvinden. Op een hoger niet persoonlijk niveau is dit trouwens van minder belang. Daar gaat het in eerste instantie om jezelf. Als jezelf op het niveau van de eenheid komt is alles goed en doe je ook het goede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten